Beskrivelse
Detaljer
Til denne særlige Ripasso anvendes kun de klassiske druer: 55% Corvina, 25% Corvinone og 20% Rondinella.
Druerne høstes med håndkraft i den sidste uge i september eller begyndelsen af oktober. 1. gæring foregår i store tanke af rustfrit stål. 2. gæring startes i slutningen af februar, hvor den unge Valpolicellavin blandes med resterne fra Amarone- og Reciotoproduktionen. Denne metode, kaldet Ripasso, tilfører vinen en god fylde og en fin kompleksitet.
Resultatet er en dyb rød farve. Aromaen intens med noter af sort peber, vilde røde bær, læder og tobak.
Smagen er ret kraftig, men stadig elegant og meget vedvarende. Denne Ripasso lagres minimum 12 måneder på egetræsfade og efter tapningen flaskelagres den i minimum 4 måneder.
Yderligere information
Yderligere information
Navn | Ripasso Superiore Corte Volponi |
---|---|
Årgang | Nej |
Alkohol | 13,5% |
Passer til | Kylling og kalkun |
Pris | 150,00 kr |
Prisklasse | 101-150 |
Meta-nøgleord | Ripasso, Corte volponi, Superiore, Alpolicella, Italien, Rødvin, vin |