Ring 5572 2200

Lorange vinhandel

Rom

ROMMENS HISTORIE. Indhyllet i en lang og malerisk historie er rom en af de mest alsidige typer spiritus i verden. Den eksakte oprindelse er uvis, men alle er enige om, at den blev perfektioneret på Jamaica. Sukkerrør, der er grundlaget for romproduktion, stammer sandsynligvis fra New Guinea og ingen ringere end Christoffer Columbus bragte dem til Vestindien. På grund af det varme klima og den frugtbare jord bredte sukkerrørsdyrkningen sig til næsten alle øer i området. Selvfølgelig dyrkede man sukkerrør for at udvinde sukker, men den brunlige masse, der blev tilbage kunne også bruges. Hvis den blev gæret og bagefter destilleret skabte man en stimulerende alkoholisk drik. Navnene på denne drik var mangfoldige, f.eks. “Eau de Vie de Molasses”, “Aguardente de Cana” og sært nok også “Dræb Djævelen”. Selve navnet rom menes at stamme fra planteslægtens navn: “Sacharum” eller fra “Rumbuillon”, der var en af de første navne for den gærede sukkermolassedrink.. Den første officielle brug af navnet rom var af en de første guvernører for Jamaica.Rom var oprindelig underklassens drik, særligt sømænd og arbejdere. Først da plantageejere på Jamaica begyndte at forfine drikken blev den anerkendt i det bedre selskab. Rommens popularitet steg enormt under anden verdenskrig, da whisky var en mangelvare .Mange forbinder rom med Jamaica og det skyldes to grunde. Først, at mange eventyrere og pirater bosatte sig på øen og valgte rommen som deres drink. For det andet, at Jamaica var det første sted, hvor rom blev produceret kommercielt. I dag laves der rom overalt, hvor der dyrkes sukkerrør. Der er mange kvaliteter, det afhænger af både destilleringen, og især lagringen på egetræsfade.

11 til 20 ud af 38

Sorter faldende
pr. side

Liste  Tabel 

11 til 20 ud af 38

Sorter faldende
pr. side

Liste  Tabel